Ultimele Știri

FOTO: Ce avere are primarul reţinut al Bucureştiului, Sorin Oprescu

Visul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, de a fi primul edil cu trei mandate în fruntea bucureştenilor, pare a fi luat sfârşit. Reţinut pentru luare de mită, Sorin Oprescu a avut o carieră presărată cu eşecuri politice în serie, urmate de propriile victorii personale. Edilul s-a descurcat și la capitolul „bani”.

Sorin Oprescu, medic de profesie, a intrat în politică în anul 1995 sub însemnele PSD. Este fiul unui fost general de Securitate, însă el nu a încercat să ascundă trecutul tatălui său, ba mai mult s-a arătat mândru de el. De la consilier în Primăria Generală, până în 2000, la senator social-democrat, timp de două mandate şi lider al organizaţiei PSD de Bucureşti, ambiţiile politice ale lui Sorin Oprescu au crescut, sub oblăduirea mentorului său, Ion Iliescu.

Cu tot sprijinul primit, Sorin Oprescu a avut mai întâi de trecut peste eşecuri.În 2005 s-a luptat cu Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD şi a pierdut. Un an mai târziu, a candidat chiar la funcţia supremă în partid, dar a pierdut în faţa lui Mircea Geoană.

A fost învins în două rânduri în cursa pentru primăria Bucureştiului. În 1997, a pierdut în faţa lui Viorel Lis, la un procent, iar în 2000 a pierdut, din nou, cu 1,3%, în competiţia cu Traian Băsescu. Nu şi-a pierdut însă speranţa. Îar în 2008, după ruperea de PSD, a câştigat fotoliul de edil, în fața lui Vasile Blaga.

A încercat şi funcţia supremă în stat, gest criticat de vechii săi adversari din PSD.

În 2012, cu sprijinul liderilor defunctei USL, Sorin Oprescu a obținut un nou mandat de primar al Capitalei, cu 54,29%, din voturile bucureştenilor.

Edilul s-a descurcat la capitolul „bani”. Acţionar la o firmă medicală, alături de fiul său, Sorin Oprescu este proprietarul unui teren în localitatea Ciolpani, pe care a construit o casă de 480 de metri pătraţi. Mai are un teren de 500 de metri pătraţi în Predeal şi un apartament de 172 metri pătraţi în Bucureşti.

Primarul Capitalei mai are obiecte de artă de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 euro.

În cea mai recentă declaraţie de avere, Sorin Oprescu menţionează conturi de peste 156.000 de lei si 32.800 de dolari, plus două contracte de cesiune care-i aduc peste 600.000 de lei şi 20.500 de euro. Primarul capitalei a avut venituri de 78.750 lei, indemnizaţia sa netă anuală ca edil, la care se adaugă cele ale soţiei, profesor universitar, de 69.560 lei.

avere sorin oprescu

avere sorin oprescu

avere sorin oprescu

avere sorin oprescu

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on FOTO: Ce avere are primarul reţinut al Bucureştiului, Sorin Oprescu

  1. E si el sarman, saracu’! 🙂

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*