Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Cadavrul unui băieţel sirian găsit pe o plajă din Turcia

CRIZA IMIGRANŢILOR: Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian găsit pe o plajă din Turcia fac înconjurul lumii

Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian adus de apă pe o plajă din apropierea staţiunii turce Bodrum, după ce ambarcaţiunea cu care el şi familia sa încercau să ajungă în Grecia s-a scufundat, au fost publicate de presa străină şi pe reţelele sociale, generând dezbateri la nivel mondial.

Cel puţin 12 imigranţi care fugeau din calea războiului din Siria, inclusiv doi băieţi, s-au înecat miercuri în timp ce încercau să ajungă din Bodrum pe insula greacă Kos.

Drama refugiaţilor care îşi asumă riscuri uriaşe pentru a încerca să ajungă în Europa, pentru o viaţă în siguranţă, este ilustrată de imaginile cu cadavrul băieţelului sirian, care a fost găsit de un poliţist turc cu faţa în jos, pe nisip, relatează New York Times în ediţia online.

Băieţelul, îmbrăcat cu un tricou roşu şi pantaloni scurţi albaştri, a fost identificat de agenţia turcă de presă Dogan drept Aylan, în vârstă de 3 ani. Cadavrul fratelui său, Galip, în vârstă de 5 ani, a fost adus de apă în altă parte a plajei.

Într-o fotografie poate fi văzut trupul micuţului pe nisip, cu faţa în jos, iar în altă imagine apare un poliţist care duce în braţe cadavrul băieţelului.

 

baietel mort siria

baietel mort siria

baietel mort siria

baietel mort siria

baietel mort siria

baietel mort siria

Imaginile cu trupul neînsufleţit al lui Aylan au generat dezbateri în redacţii de presă din toată lumea, cu privire la oportunitatea publicării lor, dar în final au apărut pe reţelele de socializare şi în presa internaţională, inclusiv în New York Times, The Wall Street Journal, The Los Angeles Times, The Washington Post, BBC, The Guardian, The Daily Telegraph şi The Globe and Mail.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*