Ultimele Știri

FOTO: BNR a lansat o nouă monedă. Ce valoare are și cum arată

banca nationala a romaniei

Banca Națională a României a lansat luni în circuitul numismatic o monedă din argint, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poni.  

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru de 37 mm și greutatea de 31,103 g.  

Aversul prezintă o imagine de epocă a Universității din Iași, unde Petru Poni a fost profesor, inscripția în arc de cerc România, valoarea nominală 10 lei, stema României și anul de emisiune 2016.  

Reversul monedei redă portretul lui Petru Poni și o compoziție care ilustrează activitatea didactică și științifică a acestuia, inscripția Petru Poni și anii între care a trăit 1841, 1925.  

moneda BNR Petru Poni

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în română, engleză și franceză.   

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 200 monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 330 lei.  

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*