Ultimele Știri

FOTO: Bill Gates, surclasat în topul celor mai bogați oameni din lume. Fondatorul unui gigant fashion l-a ‘detronat’

Potrivit Forbes, Bill Gates nu se mai află pe prima poziție a clasamentului celui mai bogați oamenii din lume. Fondatorul unui gigant fashion l-a surclasat pe William Henry Gates al III-lea, cunoscut mai ales ca Bill Gates și care, împreună cu Paul Allen, este co-fondatorul Microsoft Corporation.

Amancio Ortega, misteriosul fondator spaniol al Zara, l-a surclasat pe Bill Gates, devenind astfel cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes.

Amancio Ortega fondator zara

Acţiunile companiei de retail din Spania Inditex au crescut cu 2,5%, ceea ce a făcut ca averea lui Ortega să ajungă la 79,5 mld. dolari, potrivit aceleiaşi surse. Averea lui Bill Gates este în prezent de 78,5 mld. dolari.

În ciuda averii imense deţinute de Amancio Ortega, mulţi oameni nici măcar nu au auzit de el. Miliardarul spaniol în vârstă de 80 de ani este o persoană discretă şi oferă, în general, puţine interviuri presei.

Ortega a fondat gigantul fashion Zara în 1975, alături de soţia sa de la acea vreme. Astăzi, compania sa de retail, Inditex SA, deţine în portofoliul său brandurile Zara, Massimo Dutti şi Pull&Bear, având peste 6,600 de unităţi în întreaga lume.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*