Ultimele Știri

FOTO: Avionul care-l ducea pe Boris Johnson la Bruxelles a aterizat de urgență. Harta țărilor insultate de noul șef al diplomației

Boris Johnson primar londra

Negocierile pentru Brexit încep cu stângul, în condițiile în care ministrul de Externe englez abia a reușit să ajungă la Bruxelles.

Debutul agitat al lui Boris Johnson în fruntea diplomației britanice continuă: avionul cu care se deplasa duminică spre Bruxelles a fost nevoit să aterizeze de urgență. „Duminică după-amiază, între Londra și Bruxelles, a apărut o problemă tehnică pe avionul Royal Air Force (RAF) la bordul căruia se aflau ministrul de externe și responsabili din cadrul ministerului, obligând aeronava să aterizeze pe aeroportul Luton”, a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office. „După o scurtă întârziere, ministrul și-a continuat drumul spre Bruxelles cu alte mijloace”, a adăugat el.

Avionul BAE 146 a avut o problemă la sistemul hidraulic, iar pompierii au fost trimiși pentru a supraveghea aterizarea aeronavei pe aeroportul din nordul Londrei, potrivit cotidianului The Guardian.

Miniștrii europeni de externe îl întâlnesc luni pe noul lor coleg britanic, Boris Johnson, un susținător al Brexit. La sosirea la Bruxelles , acesta a afirmat că Marea Britanie nu va renunța la „rolul său conducător” în Europa. Johnson a declarat că își va asigura omologii din Uniunea Europeană că Marea Britanie va continua să coopereze îndeaproape cu UE după ce va părăsi blocul comunitar în urma referendumului de luna trecută.

„Mesajul pe care îl voi transmite prietenilor noștri în consiliu este că trebuie să punem în aplicare voința poporului și să ieșim din Uniunea Europeană, dar că aceasta nu înseamnă în niciun caz că noi părăsim Europa”, a declarat Johnson la sosirea la Bruxelles pentru reuniunea miniștrilor de externe ai UE.

Problemele cu avionul pălesc însă în fața celor de imagine: Johnson a jignit, de-a lungul carierei sale, numeroase țări și pe liderii acestora. Jurnaliștii de la Independent au realizat și o hartă a statelor insultate de noul șef al diplomației de la Londra.

De pildă, despre Vladimir Putin a spus că arată ca elful Dobby din Harry Potter; pe liderii germani i-a făcut urmași ai visului imperialist al lui Hitler; pe Erdogan l-a catalogat drept „onanist” iar despre Obama a spus că e un „semi-Kenyan” care are o „ură ancestrală față de imperiul britanic”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*