FOTO: Avion misterios la Chișinău! O parte dintre militarii americani au ajuns deja în Moldova

  • Adelina Mitrache
  • 30 aprilie 2016
  • Externe

Locuitorii din Chișinău au observat, vineri după-amiază, un misterios avion militar de dimensiuni neobișnuite, care a aterizat pe aeroportul internațional din capitala Moldovei. Autoritățile au informat că aeronava aparține forțelor aeriene americane și are la bord o parte dintre militarii care urmează să participe la începutul săptămânii viitoare la un exercițiu comun.

Un cititor al „Ziarului NAȚIONAL” de la Chișinău a trimis redacției două fotografii în care a surpins avionul la joasă altitudine.

Solicitându-i-se informații, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinău a declarat că nu cunoaște nimic despre acest avion și, chiar dacă ar ști, nu ar avea voie să ofere informații. 

Ulterior, serviciul de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău a informat că „aeronava C-17 Globemaster III care a aterizat astăzi pe Aeroportul Internaţional Chişinău aparţine Forţelor Aeriene Americane şi are la bordul său o parte a contingentului de genişti din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care urmează să participe la exerciţiul militarDragon Pioneer 2016. Ceilalţi militari americani vor sosi sâmbătă, 30 aprilie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cu o altă aeronavă a Forţelor Aeriene Americane”.

Ulterior, militarii americani se vor deplasa la Iaşi, pentru a prelua tehnica de geniu cu care vor participa la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, care va avea loc pe 3 mai în Republica  Moldova, scrie Ziarul NAȚIONAL.

Știrea că militari americani vor veni la Chișinău pentru a participa la un exercițiu a generat o adevărată isterie în Republia Moldova, opoziția prorusă amenințând că va bloca punctul de graniță pe unde urmează să treacă din România tehnica militară americană. Militarii americani erau așteptați însă luni, sosirea de vineri nefiind anunțată.

foto 1

foto 2

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *