(FOTO) Atentatele în care au fost utilizate vechicule drept arme, de-a lungul timpului. Cum puteau fi evitate de către autorități

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 iulie 2016
  • Social

De-a lungul timpului, mașinile au fost de nenumărate ori folosite drept arme letale în timpul atentatelor, informează informează The Wall Street Journal. Orașele se pot apăra cu diverse soluții de aceste evenimente, în special prin bariere şi bolarzi stradali capabili să reziste la impactul direct.

Parlamentul din Marea Britanie a apelat dejat barierele care îl înconjoară, iar multe dintre spaţiile publice din multe locuri din oraşele britanice au dispozitive anti-vehicule.

Printre atentatele în care s-au folosit mașini drept arme letale  de-a lungul timpului, amintim:

Dijon şi Nantes, Franţa. 21 decembrie 2014 – O persoană internată de 157 de ori la psihiatrie a intrat cu maşina în pietoni, la Dijon, rănind 13 persoane. A doua zi, o persoană a intrat cu maşina în pietoni, într-o piaţă amenajată de Crăciun din Nantes, rănind alte 11 persoane, conform Mediafax.

France Attack

Un alt atentat a avut loc în Beijing, China, pe data de 28 octombrie 2013. În acea zi au fost ucise 5 persoane au fost ucise şi peste 40 rănite după ce un vehicul a intrat în mulţimea de oameni aflaţi în piaţa Tiananmen din Beijing. Poliția din China a catalogat atacul drept un atentat terorist.

Police cars block off the roads leading into Tiananmen Square as smoke rises into the air after a vehicle crashed in front of Tiananmen Gate in Beijing on October 28, 2013. Three people were killed when an SUV vehicle crashed into a crowd in Beijing's Tiananmen Square and burst into flames, state media said, as pictures showed a tower of smoke rising before the Forbidden City. CHINA OUT AFP PHOTO

Apeldoorn, Olanda. 30 aprilie 2009 – Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 10 au fost rănite în Olanda, după ce un şofer a intrat cu maşina în mulţimea de spectatori din oraşul Apeldoorn, care aştepta să înceapă parada organizată în cinstea Reginei Beatrix.

Apeldoorn, Olanda atac

De mare amploare a fost atacul din Oklahoma, SUA, din data de 19 aprilie 1995. Timothy McVeigh a parcat un autoturism închiriat, plin cu explozibil, în faţa unei clădiri federale din Oklahoma. Explozia a ucis 168 de persoane, inclusiv 19 copii, şi a rănit mai mult de 500 de oameni.

4

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *