Ultimele Știri

Foto: Atacurile anti-musulmane din Franța iau amploare

După atacurile teroriste de săptămâna trecută, în urma cărora au murit 17 oameni, în Franța s-a înregistrat o creștere alarmantă a actelor anti-musulmane violente.

Ministerul de Interne francez a anunțat că mai mult de 50 de acte anti-musulmane violente au avut loc în ultimele șase zile, iar premierul Manuel Valls a invitat, ieri, poporul francez să combată creșterea antisemitismului și să-i respecte pe „compatrioții noștri musulmani”.

„Franța nu este în război cu religia. Franța nu este în război cu Islamul sau cu musulmanii. Franța va proteja, așa cum a făcut întotdeauna, toți cetățenii săi. Cei care sunt credincioși și cei care nu sunt.

În ultimele zile au avut loc numeroase acte anti-musulmane, care sunt inacceptabile și intolerabile. Orice atac asupra unei moschei, a unei biserica sau orice clădire religioasă, cimitir, este un atac asupra valorilor noastre”, a adăugat prim-ministrul Franței în ședința parlamentară.

Asupra acestor acțiuni a atras atenția și președintele Observatorului Național de islamofobie, Abdallah Zekri, care a înregistrat 21 de atacuri cu arme sau grenade și 33 de amenințări imediat după atentatele de miercuri. Creșterea acestor acte de violență anti-musulmană a crescut vizibil în ultima perioadă, dacă comparăm cu cele 110 de atacuri semnalate în perioada ianuarie-septembrie a anului 2014.

Primele atacuri anti-musulmane au fost înregistrate doar după câteva ore a atacului terorist asupra publicației Charlie Hebdo, în acea seară fiind trase patru focuri de armă la o moschee în apropiere orașului dein sud-vestul Franșei, Albi, iar la o altă moschee din orașul Aix-les-Bains a fost incendiată.

De asemenea, pe zidurile unei moschei din orașul Bayonne au fost inscripționate cuvintele de „asasini” și „arabi murdari”, în timp ce o carcasă de porc a fost lăsată în afara camerei de rugăciune a musulmanilor din orașul corsican, Ghisonaccia, iar în Ajaccio, pe o clădire a Consiliului Credinței musulmane i-au amenințat pe arabi în scris să plece.

54b1a09bc0c07corse

54b19d15aedceCroix-gamm-es-sur-la-mosqu-e-de-LouviersÎn nordul Franței, graffiti-uri similare a fost găsite pe site-ul unei viitoare moschei din orașul Bethune, iar svastici naziste și un cap de porc au fost descoperite în afara unei moschei din orașul Lievin.

În urma acestor atacuri, Ministerul de Interne al Franței a anunțat că va oferi o protecție suplimentară școlilor și templelor evreiești, iar forțe de securitate suplimentare vor fi trimise pentru a proteja locurile de cult musulmane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*