Ultimele Știri

VIDEO: Armenii au ajuns la o săptămână de proteste

Protestatarii armeni au rămas în continuare pe străzile oraşului Erevan şi continuă lupta împotriva guvernării care a stabilit majorarea prețului la energie electrice cu 22%, începând cu 1 iulie.

A şaptea zi de proteste din Capitala Armeniei a adunat în centrul Erevanului peste 20.000 de oameni, care s-au distrat pe ritmuri de muzică rock până la ora 23, când a fost declanşată ora tăcerii, iar oamenii au stins luminile în semn de protest faţă de majorarea tarifului la energie electrică.

În timpul protestului de aseară, manifestanţii au revendicat cele trei cereri adresate autorităţilor prin care solicită suspendarea deciziei de majorare a tarifului la energia electrică, înceaperea negocierilor cu activiștii societății civile şi judecarea polițiștilor, care au recurs la violenţă, pe 23 iunie, împotriva activiștilor și a jurnaliștilor armeni.

Proteste Armenia

Anterior, guvernul armean a declarat că nu va reconsidera decizia de a majora tarifele de energie electrică, însă va acorda ajutor financiar segmentelor defavorizate ale populației.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*