Ultimele Știri

FOTO: Armele-trofee cucerite de ucraineni în luptele din ultimele zile

Luptele grele continuă în regiunea Debalțevo, acolo unde separatiștii avansează cu o numeroasă tehnică militară venită din Federația Rusă. Cu toate acestea ucrainenii au reușit să nimicească câteva zeci de tancuri și vehicule blindate, iar cele mai performante arme sunt luate drept trofeu.

Nu mai puțin de 5 militari ucraineni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, iar alți 23 au fost răniți în luptele din Donbass. Pierderi serioase au fost și de partea separatiștilor, care au rămas fără 30 de tancuri și blindate în urma încercărilor de a înainta în apropierea orașului Debalțevo.

Primul trofeu de multe tone cucerit de ucraineni reprezintă un tanc rusesc Т-72B1, care avansa spre Uglegorsk, acolo unde mai mult de 4 focuri de artilerie au venit din partea rușilor. În această regiune separatiștii au ajuns numai până la periferiile orașului și în zona gării, unde ciocnirile militare sunt dure. Se știe că un echipaj al unui tanc ucrainean a fost luat ostatic.

58354_900

Alte două T-64 au fost găsite abandonate de către soldații din raionul Svetloarsk, unde separatiștii s-au retras de pe linia de înaintare în urma pierderilor mari. Deseemenea, în Troițkoe, Novoalexandrovka-Kalinovo, inamicul nu a reușit să se mențină pe poziții și s-a retras.

57855_900

57982_900

58428_900

Separatiștii din raionul Mariupol atacată pozițiile ATO cu ajutorul artileriei și mortierelor din localitățile Pavlopoli, Talakovka, Sartana. Anunțul a fost făcut de către Dmitri Timciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului „Info Resist”.

„Bombardamentele au fost efectuate în mare parte din mortiere și tunuri de artilerie. Munițiile teroriștilor ajung direct de peste granița cu Rusia”, precizează acesta, iar spusele acestuia se adeveresc în urma apariției în mediul online a mai multor imagini din Lugansk și Makeevka.

Înspre Donețk, separatiștii au atacat în forță pozițiile ucrainenilor din raioanele Peskov, Taramciuc și Nicolaevka, omorând chiar și 7 civili. Totuși în apropierea aeroportului, militarii ucraineni au intrat în posesia unui BTR-80, neafectat grav, care fusese expus la o paradă de la Moscova.

671420

295588

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on FOTO: Armele-trofee cucerite de ucraineni în luptele din ultimele zile

  1. Sînteţi idioţi. Pe prima poză este un separatist, are panglică la umăr.

  2. Aceiasi Marie…. Mari mincinosi mai sunteti si voi bă. De unde stiti voi bă că BTR -ul ăla, fusese expus la o paradă de la Moscova? Poate de la Kiev, că rusii încep să la scoată din uz. Auzi, da ălea 30 de tancuri unde sunt bă, că ati arătat doar trei. S-ar fi încheiat războil bă, dacă distrugeau 30 de tancuri.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*