Ultimele Știri

FOTO: Anchetă la gradiniță. O educatoare ar fi lovit o fetiță, după care i-a acoperit semnele cu fond de ten

fetita plange

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a demarat, marți, o anchetă la Gradinița cu Program Prelungit nr. 9 ‘Veselia’ din Vaslui, după ce o mamică a reclamat faptul că fetița sa a fost lovită de educatoare.

Femeia sustine că, în momentul în care a mers să-și ia copilul de la grădiniță, a observat că aceasta este zgâriată în zona feței, educatoarea spunându-i că a fost lovită de un coleg. Mama a declarat că fiica sa i-ar fi spus că, de fapt, educatoarea a fost cea care a lovit-o, iar când s-a uitat cu atenție, ar fi observat că zgârietura este acoperită cu fond de ten.

„Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Din primele discuții cu doamna educatoare reiese că a fost vorba de un accident nefericit. Dumneaei a încercat să despartă fetița, care era într-o altercație cu un coleg din grupă, nu a lovit-o cu intenție. Se vor face verificări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest incident’, a declarat inspectorul general școlar Gabriela Plăcintă.

La rândul său, inspectorul școlar pentru învățământul preșcolar susține că, din primele cercetări, educatoarea nu ar avea nicio vină.

„Din câte o cunosc pe doamna educatoare, nu ar lovi sub nicio formă un copil. Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre un conflict între doi copii. Educatoarea nu a dat fetița cu fond de ten pentru a acoperi vreo urmă (…), a folosit doar o cremă, având în vedere că era vorba despre o zgârietură ușoară”, a declarat inspectorul școlar Zoe Popescu.

fetita lovita gradinita

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*