FOTO: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, susține separatismul maghiar și cere respect față de minorități

  • Alexandru Matei
  • 14 septembrie 2016
  • Politică
antal-arpad

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, ne dovedește ca și ambasadorul de la Chișinău, James Pettit, că are o sensibilitate pentru inamicii statului român. Acesta s-a fotografiat alături de cei mai fanatici susținători ai cauzei separatiste maghiare din Transilvania, respectiv tinând în mână steagul așa zisului ”Ținut Secuiesc”.

Fotografia a fost publicată pe Facebook de Antal Arpad și apoi repostată de deputatul fugar al UDMR, Markó Attila. Antal Arpad se plânge în postarea sa de faptul că românii le încalcă drepturile, îi amendează cu 150 de euro pentru arborarea steagului secuiesc și, mai grav, le interzic dreptul la autonomie. Arpad afirmă că cel mai mare opozant și inamic din politica românească împotriva cauzei (nr. Ținutului Secuiesc) este Traian Băsescu.

”Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților române față de comunitatea secuiască. Menționez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul.”, scrie Antal Arpad pe Facebook. 

attila

În această fotografie mai apare și Tamas Sandor, unul dintre cei mai fanataci susținători ai cauzei separatiste. Sandor este cunoscut pentru relațiile sale cu vicepremierul ungar Semjen Zsolt și premierul Viktor Orban.

Politicienii maghiari speră ca ambasadorul SUA, Hans Klemm, să îi ajute în problema regionalizării, pentru a se realiza o zonă autonomă unde maghiarii sunt majoritari.

Semjen Szolt

Semjen Zsolt și Tamas Sandor defilează călare la Târgul Secuiesc

Hans Klemm se află într-un turneu în Covasna și Harghita.

„Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Hans Klemm a declarat la o conferință de presă că în ultimele două zile a avut întâlniri cu oficialitățile din județele Covasna și Harghita și a obținut informații legate de viața economică și socială a zonei.

El a mai menționat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică și democrația, iar în context a subliniat că printre valorile democrației se numără respectul față de minorități, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare, etc.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *