Ultimele Știri

FOTO: Alte două atentate cu zeci de morţi în Tunisia şi Kuweit

Atentat Kuweit

Cel puţin 27 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în urma unui atentat la două hoteluri din orașul tunisian de pe malul mării Sousse. Într-un alt atac terorist revendicat de Statul Islamic, un sinucigaş a ucis peste 13 oameni într-o moschee din Kuweit.

UPDATE: Numărul victimelor din Tunisia a ajuns la numărul de 38, printre care s-au înregistrat cetăţeni englezi, germani și belgieni.

Unul dintre atacatori este un student tunisian, care nu se afla în evidenţele poliţiei şi care îşi ascunsese arma într-o umbrela, a declarat secretarul de stat pentru securitate, Rafik Chelly. „Este tunisian, originar din regiunea Kairouan”, unul dintre oraşele sfinte ale islamului, situat în centrul Tunisiei.

atentat tunisia

Ziua de astăzi va fi catalogată ca fiind una dintre cele mai sângeroase, după ce au avut loc trei atentate în trei locaţii diferite, Franţa, Tunisia şi Kuweit. Turiştii de la hotelurile tunisiene Bellevue şi Royal Kenz au fost atacaţi de mai mulţi terorişti chiar pe plaja de pe malul Mării Mediteraneene, frecventată îndeosebi de britanici.

Tunisia-Sousse

Tunisia-Sousse-attack

Un purtător de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne a transmis că unul dintre atacatori a fost ucis, iar al doilea este căutat de autorităţi.


Conform unor surse, în jurul pranzului, doi bărbaţi înarmaţi cu câte un Kalaşnikov au venit cu o barcă de pe mare, după care au coborât pe plajă şi au deschis focul spre turişti.

Deocamdată nu se ştie cetăţenia victimelor atentatului din Tunisia, însă MAE a asigurat că, până acum, nu există informații că ar fi existat români printre cei morţi sau răniţi.


Alte cel puţin 20 persoane au fost ucise sau rănite, astăzi, într-un atac sinucigaș ce a vizat o moschee șiită musulmană din capitala Kuweitului. unde se aflau 2.000 de credincioși la slujba de vineri

Imediat după explozie, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul sinucigaş asupra lăcaşului de cult, dezvăluind numele atacatorului, Abu Seleiman al-Muwahed, şi transmiţănd că această moschee era „un templu al opozanților” – un termen folosit de militanţii ISIS atunci când se referă la musulmanii siiţi.

Atentat Kuweit

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, care a fost martor al atentatului, a declarat că oamenii erau în genunchi în cursul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică, afectând zidurile și tavanul moscheii. El a afirmat că atentatul a fost comis de un kamikaze ce părea să aibă sub 30 de ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*