Ultimele Știri

FOTO: Alertă teroristă la Bruxelles | Metroul a fost închis, iar oamenii sunt sfătuiți să evite mulțimile

Autoritățile belgiene au ridicat gradul de alertă teroristă la maxim din cauza unui pericol iminent, relatează Reuters. Oamenii au fost sfătuiți să evite aglomerația și mulțimile. Metroul belgian a fost închis pentru a evita orice tentativă de atentat terorist, având în vedere numărul mare de cetățeni care folosesc acest mijloc de transport.

„La recomandarea Centrului de Criză al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne — n.r.), toate stațiile de metrou vor rămâne închise sâmbătă. Este o măsură de precauție”, a anunțat sâmbătă dimineață compania publică de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de internet.

La o săptămână de la atacurile de la Paris comise de militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și în contextul în care unul dintre suspecți, care provenea din Bruxelles, este în continuare căutat și considerat de autorități a fi extrem de periculos, orașul a fost plasat sub nivelul 4 de alertă, maxim, după o reuniune a unor miniștri și a reprezentanților poliției și serviciilor de securitate.

Bruxelles

Bruxelles

„Ca urmare a unei noi evaluări”, Organizația de Coordonare pentru Analiza Amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a precizat într-un comunicat că „nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului”.

OCAM a vorbit despre „o amenințare gravă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație”.

5507

Centrul a lansat un apel către locuitorii capitalei belgiene să evite „locurile cu concentrare masivă de persoane”, dând ca exemple „concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, stațiile de transport în comun”, precum și zonele comerciale foarte frecventate. De asemenea, OCAM a recomandat populației din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Purtătorul de cuvânt al centrului de criză a refuzat să spună ce a determinat în mod specific ridicarea nivelului de alertă.

Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alertă a venit la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele jihadiste care au făcut 130 de morți la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

Belgian police officers escort students from Brussels university ULB/VUB after security was tightened in Belgium following the fatal attacks in Paris

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*