Ultimele Știri

FOTO: Act secret descoperit la Vatican. Ce presupune pactul din 1965 după care se ghidează Papa Francisc

vatican

Un act secret, după care se ghidează Papa Francisc, a fost descoperit la Vatican. Vorbim despre un acord semnat de sute de episcopi în anul 1965.

Potrivit acestuia, biserica trebuie să fie un lăcaș al săracilor. Singurul supraviețuitor dintre cei care au semnat tratatul se pare că îl îndrumă pe actualul papă în acțiunile sale.

act secret vatican

Actul a fost semnat în urmă cu 50 de ani într-o biserică subterană din Roma. Denumit „pactul catacombelor”, acordul prevedea formarea unei biserici pentru cei neajutorați.

Delia Gallagher, corespondent CNN: „Pactul conținea 13 puncte în care episcopii erau de acord cu neetalarea averii sau a vesmintelor extravagante. Să nu poarte haine scumpe sau în culori stridente, să evite aurul și argintul, mai cerea actul. De asemenea, erau de acord să nu accepte invitații la cine extravagante.”

De toate acestea pare să țină cont Papa Francisc. Experții susțin că episcopul Luigi Bettazzi, în vârsta de 92 de ani și singurul supraviețuitor dintre cei care au semnat pactul, îl influențează pe actualul papă.

Luigi Bettazzi, semnatarul pactului catacombelor: „Am spus întodeauna ca Papa Francisc este noul Pact al catacombelor.”

Sally Hodgdon, maica stareță: „Au fost 500 de episcopi care au semnat pactul, cei mai mulți din America Latina. Cred că Papa Francisc știa de existența pactului, el crescând într-o biserică din America Latină.”

Semnatarii au trimis la acea vreme o scrisoare Papei Paul al VI-lea, dar, spune Bettazzi, Vaticanul se temea să se asocieze cu problemele sărăciei din cauza situației politice de atunci.

Papa Francisc dorește o biserică săracă, fără haine extravagante sau apartamente luxoase, în special pentru cei de la Vatican.

Sally, maica stareță: „Chiar și înainte de Papa Francisc noi am încercat să vorbim despre sărăcie, fără a face referire la „Pactul catacombelor”, așa că de-a lungul timpului, chiar dacă am avut diferiți papi noi am fost vehemenți în susținerea acestui lucru. Acum, cu Papa Francisc, ne este mai ușor.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*