Ultimele Știri

Fostul vice al CJ Prahova, trafic de influenţă pentru un contract de 162 mln de euro

Adrian Semcu Cj Prahova

Fostul vicepreședinte al CJ Prahova și actual director al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost adus în această dimineaţă la sediul DNA Ploieşti unde este audiat de procurori în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Fostul deputat este acuzat de trafic de influență pentru un contract în valoare de 162 de milioane de euro. Acesta l-ar fi ajutat pe patronul firmei Romair Consulting să obțină un contract prin care asigură asistenţa tehnică, proiectarea şi supervizarea proiectului derulat cu fonduri europene care vizează reabilitarea şi modernizare sistemelor de apă şi canalizare din judeţ.

La sediul DNA a fost adus și directorul Romair, Gheorge Boeru. Presa locală anunţă că între Adrian Semcu și respectivul consultant ar fi și o relație strânsă de prietenie.

La intrarea în sediul DNA, Semcu a spus, răspunzând unor întrebări, că nu ştie de ce se află aici, el refuzând să răspundă atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Semcu este de câteva săptămâni directorul SC Hidro Prahova, societate la care acţionar majoritar este CJ Prahova. În trecut a fost, de asemenea, deputat în Parlamentul României, iar pentru o scurtă perioadă de timp a deţinut şi funcţia de prefect al judeţului Prahova.

Semcu a fost președinte al PNL Prahova şi a fost deja trimis în judecată într-un alt dosar de corupție alături de Mircea Roșca.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*