Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul șef ANAF, Gelu Ștefan Diaconu și fostul vicepreședinte Mihai Gogancea Vătășoiu au fost trimiși în judecată de către ANAF, pentru abuz în serviciu.

Alte 9 persoane, printre care deputații Păun Nicolae și Mădălin Voicu, se află sub control judiciar, pentru infracțiuni legate de deturnare de fonduri europene, spălare de bani, cumpărare de influență, fals în înscrisuri.

DNA a anunțat că i-a trimis în judecat pe Păun Nicolae, Rotariu Florentina,  Mădălin Voicu, Olteanu Carmen, Grigore Vasilică, Pepenel Valentin, Ivan Gheorghe,  Paraschiv Iulian, Irina Valeria Mărgărit, Gelu Ștefan Diaconu, Gogancea Vătășoiu Mihai.

Potrivit comunicatului DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La inițiativa Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, al cărei președinte este deputatul Păun Nicolae, a fost realizat, în toate județele României, în perioada 2010 – 2013, proiectul „Antreprenoriatul social, o șansă pentru comunitățile de romi”, cu finanțare din fonduri europene.

Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă și implicarea, în inițiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate. Prin cererea de finanțare s-a stabilit că grupul țintă va beneficia de servicii și activități care să conducă la creșterea capacității de a participa pe piața muncii, la creșterea motivației de a deveni persoane active, la creșterea gradului de informare.

Din probele administrate a reieșit că grupul țintă a fost constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanții, aceștia din urmă neavând cunoștință despre faptul ca au făcut parte din grupul țintă, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *