Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, audiat la DNA

  • Adelina Mitrache
  • 23 septembrie 2016
  • Justiție

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este audiat, vineri, la DNA, unde a fost adus de ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă.

Nicuşor Constantinescu a fost dus, vineri dimineaţa, cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă, la sediul DNA Constanţa, pentru audieri.

El a declarat, la intrare, că va fi probabil audiat în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o împotriva procurorilor care i-au administrat dosarele.

„Probabil că audierea de azi este răzbunarea a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor DNA Constanţa şi a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi teroare şi drept urmare a plângerii mi s-a facut un nou dosar penal”, a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută o pedeapsă de cinci ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea în primă instanţă a lui Nicuşor Constantinescu la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *