Ultimele Știri

Fostul ministru PSD, Dan Ioan Popescu, marele beneficiar al averii lui Dinu Patriciu

Fostul ministru al Economiei și Comerțului din guvernul Năstase este marele beneficiar al averii lui Dinu Patriciu. Acesta deținea împreună cu omul  de afaceri Dinu Patriciu, 50 la sută dintre acţiunile companiei Marexin, societate care detine drepturile de exploatare ale nămolui sapropelic din Marea Neagră.

În urmă cu trei luni  în Taiwan a avut avut loc o tranzacţie coordonată de Melanie Chen, omul de încredere al lui Dinu Patriciu, prin care  i-au fost cedate toate acţiunile lui Dan Ioan Popescu. Fostul ministru PSD a fost implicat într-un dosar penal împreună cu soția sa pentru că nu puteau justifica  dobândirea licită a unor bunuri obţinute în perioada 14 decembrie 2000 – 14 decembrie 2004, perioadă în care DIP (Dan Ioan Popescu) a fost ministrul Economiei.  Valoarea nejustificată a bunurilor era de 46. 029.123.730 lei vechi (circa 950.000 de euro).

Suma care nu putea fi justificată a fost obținută în perioada când acesta a deținut portofoliul de ministru al Economiei și Comerțului, în perioada guvernului Adrian Năstase. În acestă  perioadă a avut loc și privatizarea Rompetrol unde acesta a avut o contribuție majoră, în colaborare cu Dinu Patriciu.


Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*