Ultimele Știri

Fostul ministru de Interne a fost adus la DNA

Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost adus la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Acesta este audiat într-un dosar de corupție.

Procurorii DNA au cerut începerea urmăririi penale a fostului ministru pentru luare de mită și spălare de bani. Se pare că fostul ministru ar fi primit 500.000 de euro după ce ar fi favorizat o persoană care a primit titlu de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău.

„Pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită și pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacții imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârșirea infracțiunilor de corupție”, susțin procurorii.

Acesta nu este singurul dosar în care este implicat Cristian David, după cum spun procurorii. Fostul ministru mai este urmărit penal în legătura cu justificarea sumei de 60.000 de euro din declarația sa de avere. Se pare că ar fi încercat să ascundă cei 60.000 euro din declarația de avere. Cristian David este acuzat „că a consemnat în fals, la rubrica venituri din alte surse, primirea a 60.000 euro, cu titlu de restituire împrumut, de la mama sa”, potrivit unui comunicat al DNA. DNA a transmis procurorului general referatul în vederea sesizării pe care a făcut-o chiar fostul Președinte al României, Traian Băsescu, în noiembrie 2014, pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale față de Cristian David.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*