Ultimele Știri

Fostul ministru, Sebastian Vlădescu, audiat la DNA: „Nu pot să spun în ce dosar”

sebastian vladescu

Fostul ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a refuzat să spună în ce dosar a fost audiat la DNA. După două ore de explicații cu procurorii anticorupție, Vlădescu a declarat: „Am fost martor pur și simplu”. 

Fostul ministru de Finanțe din Guvernul Boc II, Sebastian Vlădescu a fost audiat la DNA în dosarul ANRP, potrivit unor surse judiciare. În același dosar este implicat și deputatul PNL Ioan Oltean, care este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu. 

Procurorii anticorupție susțin că Oltean a primit 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru pentru a interveni la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților în favoarea sa. Parlamentarul ar fi discutat cu fostul președinte al organizației, Crinuța Dumitrean, iar în cele din urmă ar fi obținut o despăgubire de aproximativ 109 milioane de lei pentru acționarul de la CS Universitatea Craiova. Terenul pentru care au fost încasați banii este evaluat la 87 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

În luna februarie, judecătorii Instanței Supreme au revocat măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ioan Oltean.

Din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP au făcut parte, la momentul respectiv, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*