Ultimele Știri

Fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu: Decizia privind amânarea redevenţelor nu mi-a aparţinut

Răzvan Nicolescu și-a revizuit mandatul de un an de zile ca ministru al Energiei, în care a încercat să revizuiască strategiile energetice și să aducă în departamentul pe care l-a condus mai multă forță tânără, iar despre decizia care a amânat negociarea redevențelor cu Petrom a declarat că nu a fost fost în subordinea sa.

Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, Răzvan Nicolescu s-a expus că România are o nevoie profundă de reforma administraţiei publice, iar primii paşi ar trebui să fie creşterea salariilor şi impunerea unor standarde ridicate de integritate.

„La preluarea mandatului, mi-am fixat un program pe un an. Ştiam că urmează alegeri şi se poate întâmpla orice. După 10 luni cred că România are o nevoie profundă de reformare a administra­ţiei. Poţi pune pe oricine ministru dacă administraţia funcţionează”, a spus Nicolescu.

Cele patru obiective asumate de fostul ministru au vizat revizuirea strategiei energetice, reformarea companiilor de stat, deschiderea către tineri a departamentului pe care l-a condus şi integrarea României în politicile europene pe energie.

„Revizuirea strategiei este în dezbatere publică şi sper ca acela care vine de mâine la minister să continue acest proiect. Rolul statului este să identifice obiective clare, să evalueze starea acestui sector, să dea un semnal clar în legătură cu direcţiile urmate şi să ofere un cadru predictibil pentru a se realiza investiţiile, cu mai puţină corupţie”, a precizat Nicolescu.

În ceea ce priveşte companiile de stat, oficialul spune că a instituit în mandatul său mecanisme clare pentru evitarea numirilor pe criterii politice în mana­gement.

„Sper să fi început reforme ireversibile. Sper să nu mai apară numiri pe criterii politice la companiile de stat”, a menţionat fostul ministru al energiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*