Ultimele Știri

Fostul director RATB condamnat pentru corupţie

Viorel Popescu, fostul director al Regiei Autonome de Transport București, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare.

În 2012, fostul director al RATB a primit 2.500 de euro de la administratorii a două firme, pentru a le facilita derularea unui contract ce viza vânzarea de către regie a 232 de autovehicule casate, din parcul propriu.

Anchetarii spun că, în perioada 10 noiembrie 2011 – 9 octombrie 2012, în calitate de director general Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) , Popescu „nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei”, fapt ce a dus la un prejudiciu de peste 3,6 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 820.000 euro. Aceşti bani au fost folosiţi în defavoarea RATB, însă suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL.

Viorel Popescu a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au strâns probe din care reiese că a atribuit un contract de consultanţă juridică unei firme de casă.

Regia de transport a fost prejudiciată cu trei milioane de lei, bani pe care acum instanţa îl obligă să-i returneze. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*