Ultimele Știri

Fostul director CIA, CONDAMNAT la închisoare şi amendat cu 100.000 de dolari

Fostul director al CIA, David Petraeus, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, generalul în rezervă va trebui să plătească o amendă de 100 de mii de dolari. 

Sentinţa a fost anunţată după ce acum două luni, acesta a pledat vinovat pentruacuzaţia de scoatere şi reţinere de materiale secrete despre instituţia pe care a condus-o până în 2012. Militarul ar fi comunicat aceste informaţii amantei sale,  Paula Broadwell, ofiţer în rezervă al armatei americane, care îi scria biografia.

Fostul comandant a recunoscut că i-a dat informaţii amantei sale, Paula Broadwell, ofiţer în cadrul Armatei americane de Rezervă, care scria o biografie a ofiţerului de rang înalt.

În apărarea sa, avocatul lui Petraeus a spus că nicio informaţie clasificată nu a fost făcută publică.

Potrivit unui document judiciar, Petraeus i-a acordat acces lui Broadwell la dosare clasificate în 2011, înainte să devină director al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

Cunoscute sub numele de “black books”, aceste dosare conţineau informaţii clasificate, inclusiv identităţile unor ofiţeri sub acoperire, coduri de încriptare a unor texte, strategii de război, capabilităţi în domeniul informaţiilor, negocieri diplomatice şi informaţii de la reuniuni ale Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC) de la Casa Albă.

Înainte de a prelua funcţia de conducere a Agenţiei americane de Inteligenţă, David Petraeus a fost comandantul armatei americane la razboaiele din Irak si Afganistan.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*