Ultimele Știri

Fostul director APIA, directorul adjunct şi un şef de serviciu sunt reținuți în dosarul de corupţie

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gheorghe Benu, directorul adjunct Melinda Kerekeş şi Anton Giminadis, şef serviciu, au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor, în dosarul de fraude cu fonduri europene, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au efectuat 18 pecheziții în Dâmbovița, Giugiu, Ilfov și București, trei dintre acestea vizând sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Prejudiciul s-ar ridica la 26 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Acțiunea vizează documente legate de finanțare prin fonduri europene, fiind o acțiune desfășurată în cooperare cu serviciul european antifraudă, care a furnizat date procurorilor DNA, dar și cu ajutorul SRI.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti dintre care trei în sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale“, se arată în comunicatul DNA. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*