Fostul director al SRI, dezvăluiri despre cum sunt tratate firmele românești față de cele străine: ”Nu mai suntem la noi acasă”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 iulie 2016
  • Social

Fostul director al SRI Costin Georgescu a făcut mai multe dezvăluiri despre diferențele dintre tratamentul aplicat firmelor românești în comparație cu cele străine. Acesta declară că investitorii străini sunt avantajați de către ministrul Borc.

Pentru a aduce exemple concrete în susținerea afirmațiilor sale, Costin Georgescu a povestit un caz particular, în care o firmă străină a obținut audieră imediată, în timp ce o firmă românească nu a primit răspuns nici după 10 zile de la formularea cererii.

„E o emisiune extrem de utilă, cu condiţia ca Guvernul să o urmărească. Vă dau un exemplu: o firmă românească cu 200 de milioane de euro capital a cerut ministrului Borc să fie primit directorul, după 10 zile nu primise niciun răspuns, nici da nici nu. O firmă străină a cerut să fie primit directorul şi a doua zi a fost primit.

Dacă domnul Borc, pe care îl cunosc de mult, procedează astfel, înseamnă că nu mai suntem la noi acasă.

Ţara e a românilor, e foarte importantă această chestiune. E bine să lucrăm şi cu alţii, însă e bine să se reţină această treabă”, a mai spus Costin Georgescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *