Ultimele Știri

Fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru, a fost condamnat la 11 ani de închisoare

bivolaru

Fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru, a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, pentru furt calificat, evaziune fiscală și spălare de bani. Acesta este arestat din august 2013, însă decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.

Instanţa a contopit toate aceste pedepse şi i-a aplicat lui Gabriel Bivolaru pedeapsa cea mai grea, aceea de 11 ani de închisoare, precum şi doi ani interzicerea unor drepturi, cu titlu de pedeapsă complementară, după executarea pedepsei închisorii de 11 ani.

Din această pedeapsă, magistraţii au dedus durata reţinerii de 24 de ore, începând din 4 august 2013 şi până în 5 august 2013, precum şi pe cea a arestării preventive, de la 6 august 2013 la 11 decembrie 2013.

În acelaşi dosar, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe cei zece complici ai lui Bivolaru la pedepse cuprinse între trei ani şi zece ani de închisoare.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei 11 inculpaţi, în solidar, la plata a peste 700.000 de lei către statul român, reprezentand TVA şi impozit pe profit, la care se adaugă plata dobânzi şi penalităţi de întârziere la data plăţii efective. De asemenea, inculpaţii trebuie să plătească SC CONPET SA Ploieşti, în total, peste 900.000 de lei, contravaloarea tonelor de ţiţei sustrase din conductele companiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*