Ultimele Știri

Fostul consilier prezidenţial Gabriel Berca este reținut pentru trafic de influență

Gabriel Berca, fostul consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, a fost reținut în cursul acestei zile, de către DNA Bacău, fiind suspectat de trafic de influeanță. Se pare că acesta ar fi primit 180.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării, în perioada 2010-2012.

În acest caz este implicat și fostul deputat Mihai Banu. Gabriel Berca a fost chemat în dimineața zilei de joi la DNA Bacău, pentru a fi audiat într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă, care ar fi fost comise în perioada 2010-2012.

Sursele au declarat că Gabriel Berca, cu ajutorul lui Mihai Banu, deputat în acea perioadă, a pretins de la omul de afaceri Viorel Rusu şi a primit, o sumă de peste 180.000 de euro. Această sumă ar fi fost folosită atât în folos propriu, cât și în folosul partidului.

În schimbul acestei sume de bani, Gabriel Berca, i-ar fi promis lui Viorel Rusu că va interveni pe lângă Guvern, pentru ca acesta să aloce o sumă de bani Primăriei comunei Ardeoani, judeţul Bacău. Suma promisă s-ar estima la 5,6 milioane de lei, bani necesari pentru achitarea lucrărilor de construcţie executate de firma omului de afaceri, în beneficiul comunei.

În timpul madatului lui Traian Băsescu, Gabriel Berca a fost consilier prezidenţial, urmând ca apoi să fie ministru al Internelor în Guvernul Ungureanu. De asemenea, acesta a fost şi secretar general al Guvernului, în perioada în care Executivul era condus de Calin Popescu Tăriceanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*