Ultimele Știri

Fostul consilier al Alinei Bica dezvăluie planul de ucidere al ex-șefei DIICOT

Fostul consilier al Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu a dezvăluit un plan care ar fi fost pus la cale pentru uciderea fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, printr-o declarație oficială, dată la DNA, în 29 ianuarie 2015, în fața procurorului Gheorghe Popovici, șeful Secției I DNA.

Declaratâția lui Ionuț Mihăilescu a fost făcută în cel de-al doilea dosar în care Alina Bica a fost trimisă în judecată. În acesta, Bica este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea infractorului, iar Ionut Mihăilescu de complicitate la luare de mită, alături de cei doi fiind trimiși în judecată și fostul ministru Adriean Videanu, afaceristul Dorin Cocoș și fiul celui din urmă, Alin Cocoș, potrivit lumeajustitiei.ro.

„În cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, după preluarea funcției de procuror șef al DIICOT, în urmărirea intereselor unui inculpat, om de afaceri, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcționeze concluziile și poziția judiciară a DIICOT în fața instanței de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenție. Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe lângă unele beneficii financiare, i-a solicitat omului de afaceri să-l angajeze pe inculpatul Mihăilescu Ionuț Florentin (fostul său consilier) la una dintre firmele pe care le deținea”.

 Alina Bica fi făcut mai multe intervenții în dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender, ținând cont că tot ea a fost cea care i-a facut dosarul lui Tender, în care acesta din urmaă a și fost condamnat. De asemenea, fosta șefă DIICOT a dezvăluit că asupra ei s-ar fi făcut presiuni din partea prim-adjunctului SRI, generalul Florian Coldea, acesta cerându-i să facă în așa fel încât afaceristul să primească o pedeapsă mai ușoară.

Ionuț Mihăilescu a declarat că doi deputați PSD plănuiau uciderea Alinei Bica, în anul 2012, lucru de care a fost înștiințat prin intermediul unor persoane cărora a refuzat să le dezvăluie identitatea.

”La momentul angajării mele în grupul Tender și anume în mai 2012 nu eram în măsură să-l ameninț sau să-l presez în niciun fel pe dl. Tender. Niciunul din apropiații mei nu erau în măsură să mă ajute să-l presez pe dl. Tender în vederea angajării mele, întrucât după picarea Guvernului Ungureanu toată lumea era fără serviciu. Mai mult decât atât, în același interval de timp, la mine a venit o persoană a cărei identitate refuz să o precizez în prezența avocaților care mi-a spus că, în municipiul Constanța, la o anumită reședință de hotel, doi deputați PSD și un important om de afaceri, împreună cu proprietarul respectivului stabiliment, au discutat despre ‘omorârea lui Bica Alina’, drept răzbunare pentru dosarul RAFO. Considerându-l pe dl. Tender cel mai influent personaj din lumea businessului, la acel moment, aceea este adevărata rațiune pentru care am ales să mă duc în respectivul grup de firme.Domnului Tender i-am prezentat discuția în cauză și, spre surprinderea mea, a luat legătura cu două din personajele implicate în respectiva discuție, chestionându-i dacă s-au întâlnit, dacă au discutat ceva, cerându-le telefonic, în prezența mea, ‘bă, să nu faceți fără mine ceva’. A incheiat discuția, s-a ridicat de la birou, spunându-mi mie ‘ce nu fac eu pentru tine, copile’. La câteva zile de la acel eveniment, dl. Tender mi-a spus că m-am panicat degeaba și că o asfel de discuție a fost o prostie și să o ignor, spunând ‘stai liniștit, m-am ocupat eu”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Fostul consilier al Alinei Bica dezvăluie planul de ucidere al ex-șefei DIICOT

  1. Emil Boc de la Rachitele // 20 septembrie 2015 at 0:15 // Răspunde

    Mafia la romani o intrece pe cea de la italieni !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*