Ultimele Știri

Fost șef din SRI: Terorismul poate fi combătut și fără legea Big Brother

Atacurile teroriste de la Paris de săptămâna trecută le-au oferit un motiv politicienilor de a readuce în dezbatere publică legea Big Brother, care anterior fusese respinsă de către Curtea Constituțională. După ce George Maior, a asigurat că această lege nu va extinde monitorizarea excesivă a cetățenilor, fostul șef din cadrul SRI, Ion Ștefănuț, îl contrazice pe actualul director SRI.

Generalul maior Ion Ștefănuț, fostul șef al Direcției pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului consideră că Serviciul Român de Informații poate combate terorismul și fără legea Big Brother, respectiv cea privind cartelele preplătite, fiindcă deși schimbările legislative pot ajuta, există și pericolul unui „sâmbure chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri”.

„Nu poți încredința unor calculatoare sarcina de a elabora legi, pentru că mâine ne vor trimite pe toți la execuție ca fiind imperfecți și ineficienți. Cred că, mai devreme sau mai târziu, discuția despre aceste legi va fi transată de către combinația CCR – Parlament, iar noi toți ceilalți ne vom supune prevederilor legii. Aceste două legi ar aduce un plus profesional, fără a ne imagina că vor rezolva miraculos toate problemele”, a declarat Ion Ștefănuț prntru Europa FM.

Amintim că directorul SRI, George Maior, a declarat că legea „Big Brother” și cea privind cartelele prepay nu extind monitorizarea și nu permit accesul la conținutul comunicațiilor telefonice sau electronice fără mandat de la judecător, deși este puțin credibil.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*