Ultimele Știri

Fost deputat PDL, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție

alin trasculescu

Fostul deputat PDL, Alin Trășculescu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare de Tribunalul București într-un dosar de corupție.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, inculpatul are dreptul la recurs.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti l-au găsit vinovat pe Alin Trăşculescu de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare a banilor, delapidare şi uz de fals.

În acelaşi dosar a mai fost condamant şi Marian Varvariche, pentru complicitate şi instigare la delapidare, complicitate la spălare a banilor, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Judecătorii au stabilit ca el să execute o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a decis şi condamnarea lui Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, acuzaţi de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, complicitate la delapidare şi complicitate la spălare a banilor. Cei doi au fost condamnaţi la cinci ani, respectiv cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Decizia în cazul lor nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii l-au trimis în faţa instanţei şi pe omul de afaceri Marian Calotă, care între timp a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, cazul său fiind judecat separat de cel al lui Trăşculescu şi al celorlalţi trei inculpaţi.

Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu şi Marian Valeriu Calotă au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, la care au aderat şi Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan.

În cei doi ani, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei PDLVrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu a pretins şi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei, susţin procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*