Ultimele Știri

A fost aprobată structura anului școlar 2014-2015

Structura anului școlar 2014-2015 a fost aprobată printr-un ordin al Ministrului Educației, publicat în Monitorul Oficial. Aceasta nu a suferit mari schimbări comparativ cu cea de anul trecut.

Conform structurii școlare, elevii vor dispune de 34 de zile de vacanță, fără a le lua în considerare pe cele din vacanța de vară. Cursurile se vor desfășura pe o perioadă de 36 de săptămâni, însemnând 177 de zile lucrătoare. Pentru cei din clasa finală a școlii generale, cursurile se vor desfășura pe o perioadă de 35 de săptămâni dintre care una este dedicată evaluării naționale.

De asemenea, pentru liceeni din ultimul an, durata anului școlar este de 37 de săptămâni, dintre care doar 33 sunt dedicate cursurilor, restul fiind dedicate examenului de bacalaureat.

GetArticleImage

 

Cele două semestre vor fi împărțite în mare parte precum în ceilalți ani, cu mici schimbări.  Primul semestru se desfășoară între 15 septembrie – 19 decembrie, cu pauza de până pe 5 ianuarie, timp în care elevii vor fi în vacanța cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Odată întorși la cursuri, aceștia vor continua semestrul până pe data de 30 ianuarie.

Cel de-al doilea semestru se deschide pe 9 februarie, cu o pauză de o săptămâna datorată vacanței de primăvară, care se va desfășura între 11-19 aprilie. Cursurile vor fi reluate pe 20 februarie, fiind încheiate pe 19 iunie, atunci când elevii vor intra oficial în vacanță de vară.

De asemenea, vacanța de vară se va desfășura între 20 iunie – 13 septembrie.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*