Ultimele Știri

Ford va „tăia” sute de job-uri din Europa. Anunțul despre fabrica de la Craiova

muncitor ford

Gigantul american Ford vrea să economisească peste 200 de milioane de dolari din afacerile europene, urmând ca sute de job-uri să fie sacrificate în acest sens.

Staff-ul administrativ al Ford în Europa va fi redus, a declarat Jim Farley, președintele diviziei europene a companiei, pentru Automotive News.

Numărul de angajați ce vor fi concediați nu a fost specificiat oficial, dar Farley crede, pe baza experiențelor precedente, că vorbim de câteva sute de oameni.

Ford a reușit anul trecut să ajungă pe profit în Europa, după ce timp de 3 ani a pierdut peste 3 miliarde de dolari. Ținta de reduceri este de 200 de milioane de dolari, dar Farley asigură că acești bani vor veni și din alte surse, nu doar din reducerea de personal.

În legatură cu fabrica de la Craiova, a cărei problema stă în vânzările tot mai slabe ale modelului B-Max, Farley a asigurat că este în continuare „o parte vitală” a operațiunilor companiei. „Vom continua să căutăm noi oportunități pentru România”, a mai spus șeful Ford Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*