Ultimele Știri

Fonduri în valoare de 710 milione lei vor fi disponibile pentru Prima Casă

prima casa

Lucrurile par a se îmbunătăți pentru tinerii care doresc să beneficieze de programul Prima Casă, aceștia au la dispoziție un buget de 710 milioane lei, în urma realocării banilor neutilizaţi la achiziţia locuinţelor ANL către toate tipurile de case. Aceste fonduri vor fi suficiente până la sfârșitul anului pentru toate solicitările.

Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garanţii în programul Prima Casă pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

În urma unui comunicat de presă transmis de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, se precizează că bugetul alocat va fi îndeajuns până la sfârșitul anului pentru a răspunde tuturor solicitărilor. Fondul estimează un număr mare de solicitări în perioada ce urmează, ce va atinge maximul.

După realocarea sumelor destinate iniţial locuinţelor ANL, asigurând clienţii că nu vor fi întârzieri la procesarea cererilor, astfel încât garanţiile să fie acordate în termenul de maxim patru zile lucrătoare de la data depunerii dosarelor complete şi corect întocmite.

Datorită faptului că plafonul general aprobat în 2014 pentru garanţiile Prima Casă (cu excepţia locuinţelor ANL), de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat la începutul lunii iulie, iar băncile au cerut suplimentarea plafoanelor, Guvernul a decis să realoce sumele neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe ANL către bănci pentru a le folosi ca garanţii generale în cadrul programului, inclusiv pentru imobilele ANL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*