Ultimele Știri

Folosirea obligatorie a cardului de sănătate, amânată pentru a șasea oară

Folosirea obligatorie a cardului de sănătate trebuia să se aplice de la 1 august, însă este amânată pentru a șasea oară, fiind programată pentru data de 1 septembrie. Motivul amânării este, de această dată, perioada concediilor.

Deși Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunțase că începând cu data de 1 august se va pune în practică obligativitatea folosirii cardului de sănătate, această acțiune a fost amânată pentru încă o lună. Cardul urmează să devină obligatoriu la începutul lunii septembrie, cauza acestor amânări fiind perioada concediilor, conform preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea.

„În ultima lună, foarte puţine persoane s-au prezentat la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul de sănătate. A crescut, în schimb, cererea pentru cardul european de sănătate. Ne-am gândit să nu îi lăsăm pe cetăţeni fără servicii medicale”, a afirmat preşedintele CNAS.

Conform lui Vasile Ciurchea, 50.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate. Dintre acestea, 14.000 de carduri revin unor persoane din București, și deși au primit SMS pentru a merge să îşi ia cardul de la Casa de Sănătate a Municipiul Bucureşti, doar 2.000 dintre aceștia s-au prezentat să îl ridice.

În ceea ce privește asigurarea mentenanţei cardului de sănătate, Ciurchea a asigurat că nu este nicio problemă legată de acest aspect: „Asigurarea mentenaţie nu este o problemă. S-a organizat o licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Acea firmă în insolvenţă nu este în contractul cu CNAS”, a spus acesta.

Acțiunile celor de la CNSAS sunt o ușoară tentativă de ascundere sub preș a disfuncționalității sistemului de verificare a cardului de sănătate. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*