Ultimele Știri

FMI şi Comisia Europeană şi-au dat acceptul pentru noul Cod Fiscal

noul cod fiscal

România a primit, astăzi, acordul Comisiei Europene asupra noului Cod Fiscal, în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN. Astfel, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a reuşit să-i convingă pe oficialii europeni că va avea resurse financiare pentru a acoperi golul bugetar creat de măsurile de relaxare fiscală.

Acordul cu FMI şi Comisia Europeană continuă, chiar dacă cei doi creditori s-au arătat sceptici cu privire la adoptarea noului Cod Fiscal, iar oficialii FMI şi-au anulat vizita din iulie la Bucureşti.

Astăzi, am participat la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), organizată la Bruxelles. Principala concluzie a întrevederilor de astăzi: Acordul României cu FMI și CE continuă!

Posted by Eugen Teodorovici on mardi 14 juillet 2015

Eugen Teodorovici le-a transmis oficialilor europeni că bugetul statului va dispune de resurse financiare pentru acoperirea tuturor măsurilor cuprinse în noul Cod Fiscal, atât dintr-o colectare mai bună a taxelor, cât şi din resurse suplimentare estimate la un miliard ce ar urma să provină din redevenţe în urma modificării actualului sistem de taxare pentru petrol şi gaze.

La începutul lunii iunie, FMI a recomandat Guvernului ajustarea măsurilor de relaxare fiscală din proiectul Codului Fiscal. Reprezentantul FMI în Romania, Guillermo Tolosa, a spus că, pentru anul 2016, deficitul bugetar este unul considerabil, astfel că proiectul Codului Fiscal trebuie „revizuit semnificativ”.

De asemenea, pe 26 iunie, reprezentanţii Comisiei Europene au respins noul Cod Fiscal, fără să cadă de acord cu reprezentanţii Guvernului privind modificările aduse.

Codul Fiscal a fost adoptat cu 306 de voturi, pe 24 iunie, în Camera Deputatilor.

Printre măsurile cuprinse în Noul Cod Fiscal, valabil din 1 ianuaria 2016, se numără reducerea TVA la 19%, eliminarea supraacizei de 7 eurocenţi la carburanţi şi aşa-numita „taxa pe stâlp” pentru companii.

Principalele măsuri din noul Cod Fiscal

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*