Ultimele Știri

Flota rusă, mutată din Marea Neagră în Mediterană

Rusia îşi trimite flota din Marea Neagră în Marea Mediterană

vladimir putin flota

Rusia îşi trimite flota din Marea Neagră în Marea Mediterană. Anunţul a venit de la un purtător de cuvânt al Flotei Mării Negre, care a precizat că Rusia va organiza un exerciţiu naval în Mediterană.

„Pe timpul exerciţiului, navele din Flota Mării Negre vor simula misiuni de protejare a unor convoaie, de respingere a unor atacuri aeriene executate la diferite înălţimi, precum şi misiuni de luptă împotriva unor nave de suprafaţă”, a precizat ofiţerul rus. Rusia are permanent zece nave militare în Marea Mediterană. Ele provin, prin rotaţie, din Flota Mării Negre, Flota Mării Baltice şi din cadrul Flotei de Nord.

Pe timpul detaşării în Mediterana, navele ruseşti sunt subordonate comandamentului Flotei Mării Negre, de la Sevastopol, Crimeea.

Pe de altă parte, numărul în creştere al exerciţiilor militare desfaşurate de NATO şi de Rusia în ultimele luni cresc riscul unui război. Este avertismentul pe care îl transmit analiştii European Leadership Network, organizaţie care se ocupă de problemele de securitate europene şi transatlantice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*