Ultimele Știri

Florin Zamfirescu despre proteste: ”Nu mi se pare deloc grav că au încetat manifestațiile. Oamenii din stradă nu sunt nebuni, ei au ieșit, au provocat o mișcare, o spaimă, și acum așteaptă”

Florin Zamfirescu a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de putere despre situația în care se află România în acest moment, precum și despre desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de premier.

Florin Zamfirescu este de părere că schimbarea stă în mâinile societății civile, fiind una dintre cele mai puternice formațiuni la ora actuală. Totodată, susține actorul, are încredere în noul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, așa cum are și în Klaus Iohannis, dar că așteaptă ca cei doi să se manifeste.

”Întâmplările de ultimă săptămână sunt de o tristețe inimaginabilă. Nu vă ascund că am stat cu spaimă pentru că am studenți și abia așteptam să vină luni să văd dacă tinerii mei iubitori de concerte sunt teferi. Am avut întâmplarea fericită ca niciun student de la noi să nu fie în acea seară în club. Ce s-a întâmplat este îngrozitor. Și mai îngrozitor este că după tragedie a explodat ceva ce politicienii noștrii nu știau că există: tinerii din stradă. Vine acum Dacian Cioloș. Cum să fii împotriva acestuia, când are toate datele prin care să ne ajute să ieșim din această criză politică. Eu am fost bucuros și când a venit Victor Ponta la guvernare. Pe urmă, lucrurile au mers cum au mers și era clar… Acum vine Dacian Cioloș și o să facă un guvern de tehnocrați. Doar că, acolo, la vârf, totul este politică”.

Zamfirescu declară că în ciuda faptului că Cioloș și-a dovedit capacitatea în trecut, acesta trebuie să și-o dovedească mai ales acum, în funcția sa de premier.

”Ok, vine Cioloș, vine de la UE. Noi am intrat în UE. Cioloș și-a dovedit capacitatea, dar trebuie să o dovedească și aici. Și spun un lucru: Să mai vedem. Nu mi se pare normal ca ștanța de ștanțare a aurului românesc, noi, românii, am pierdut-o pentru că nu mai avem aur. Noi am renunțat la a mai avea dreptul de țară care scoate și șatanțează aur. Bulgarii au. Noi dacă scoate niște aur trebuie să îl ștanțele bulgarii”.

În ceea ce privește oprirea protestelor din Piața Universității, acesta declară că ”este sublim” că protestatarii au încetat manifestațiile deoarece ei au provocat ”o mișcare” iar acum așteaptă rezultate.

”Nu mi se pare deloc grav că au încetat manifestațiile, mi se pare sublim. Pentru că oamenii din stradă nu sunt nebuni, ei au ieșit, au provocat o mișcare, o spaimă, și acum așteaptă. Eu m-am gândit de un an de zile, pentru că știam că o să pice Ponta, că ar putea veni Călin Georgescu. Poate că Dacian Cioloș ar trebuie să-l caute pe Georgescu, să-l copteze în guvern”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*