Florin Mergea: Sunt foarte trist că România pierde acest turneu, este o ruşine că nu putem să-l păstrăm

  • Adrian Marinescu
  • 27 aprilie 2016
  • Sport
tecau mergea

Tenismanul Florin Mergea, care împreună cu Horia Tecău a câştigat, luni, la dublu, ultima ediţie a turneului ATP de la Bucureşti, a notat pe pagina sa de Facebook că este o ruşine că această competiţie nu poate continua în România şi că nu s-a făcut nimic cu terenul central de la Arenele BNR.

„Anul acesta a fost un turneu special. De aceea mi-am dorit foarte mult să-l câştig. Mă bucur că am reuşit împreună cu Horia să păstrăm titlul la Bucureşti dar sunt foarte trist că România pierde acest turneu. Este o ruşine că avem un turneu ATP în România şi nu putem să-l păstrăm, că de atâţia ani nu s-a făcut nimic cu arena centrală!”, este mesajul postat miercuri de Mergea.

Luni, la finalul BRD Năstase Ţiriac Trophy, fostul tenisman Ilie Năstase a declarat că a fost rugat de Ion Ţiriac, proprietarul turneului, să se ţină un moment de reculegere pentru ultima ediţie a competiţiei găzduită de arenele BNR.

„Să stăm cu toţii în picioare să ţinem un minut de reculegere pentru ceea ce a fost BRD Năstase Ţiriac Trophy, care a murit prematur”, a spus Năstase la festivitatea de premiere.

Pe teren a fost întins un banner alb pe care scria: „Game. Set. Match. 1996-2016”, iar organizatorii au proiectat pe un ecran un film cu imagini de la ediţiile turneului ATP de la Bucureşti.

Săptămâna trecută, Ilie Năstase a anunţat că turneul ATP găzduit până acum de Bucureşti va avea loc în următorii doi ani la Marbella, în Spania, Ion Ţiriac cedând licenţa pentru perioada respectivă. Năstase a criticat atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, acuzând-o că nu vrea să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

Ultima ediţie a turneului de la Bucureşti a fost câştigată la simplu de spaniolul Fernando Verdasco şi la dublu de Florin Mergea şi Horia Tecău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *