Ultimele Știri

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, despre legea amnistiei: O astfel de lege poate fi discutată. Când ai spaţiu insuficient, ori construieşti o casă, ori dai afară

florin-iordache

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni, că legea amnistiei poate fi discutată, precizând că  atunci ”când ai spaţiu insufiecient ai două soluţii: ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară”.

Noul ministru declară că este nevoie de o lege clară și coerentă, în contextul în care construcția unui penitenciar se poate finaliza în minim cinci ani.

„Nu am discutat punctual despre o astfel de lege. Un punct de vedere e al lor, l-am văzut afişat. Din punctul meu de vedere o astfel de lege poate fi discutată. Trebuie să spunem foarte clar, când ai spaţiu insufiecient ai două soluţii: ori construieşti o casă, ori dai pe cineva afară”, a declarat Florin Iordache.

În ceea ce priveşte construcţia de noi penitenciare, ministrul a declarat: „Din câte ştiu, există o soluţie pilot. Am discutat cu colegii, e o soluţie. Dar o construcţie se poate finaliza în minim cinci ani. Din datele mele, s-ar putea construi două penitenciare. Cu un grad de ocupare de 144%, construcţia de două penitenciare nu rezolvă. Dar voi continua consultările cu cei implicaţi în actul de justiţie. Concluzia de la care plec azi e că avem nevoie de o lege clară, pe înţelesul tuturor şi, cu sprijinul celor implicaţi, acesta e scopul meu, să avem o legislaţie clară şi coerentă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*