Ultimele Știri

Fiul vitreg al senatorului Corneliu Dobrițoiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Dumitru Samson, fiul vitreg al senatorului liberal Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul campaniei „Ţara de basm”, pentru atribuirea ilegală a unui contract de achiziţii unei firme la care era şi el asociat. Prejudiciul în acest caz se ridică la 1,5 milioane de euro. Dumitru Samson este cunoscut ca un băiat de bani gata și un obișnuit al cluburilor de fițe. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Potrivit anchetatorilor pe 30 noiembrie 2006 comisia de evaluare a ofertelor de achiziţie publică constituită în ANT şi formată din Iordănescu – președinte – şi Dragu, Ortopelea, Burtan şi Vladoiu – membri – a desfăşurat procedura de licitaţie publică pentru atribuirea contractului de servicii cu scopul realizării „Campaniei de media pe plan internaţional”, cu o valoare de 1,5 milioane euro. Licitaţia avea ca obiect achiziționarea a cinci clipuri publicitare de promovare a ofertei turistice românești şi a cinci machete de banner.

samson-si-crin-antonescu-650x250

Practic Dumitru Samson și-a atribuit un contract de achiziție publică printr-o licitație trucată. Societatea SM Art Advertising Grup care a câştigat licitaţia, acesta și soția sa Raluca Meda erau asociați.  Licitația trucată a fost făcută de așa natură încât s-a achiziționat pachetul cel mai scump în valoare de 4.501.429 de lei.

Firma familiei Samson avea trei concepte creative: „Ţara de basm”, „Spectacolul lunii” şi „Ne place România”. Procurorii anticorupție au descoperit că firma S.M. Art Advertising Grup „nu avea capacitatea tehnico- profesională pentru realizarea videoclipurilor publicitare şi realizarea machetelor de banner”.

dumitru-samson-fiu-dobritoiu

După câştigarea licitaţiei, 5 decembrie 2006, ei au plătit unei societăţi de producţie suma de 171.488 de euro pentru realizarea celor cinci videoclipuri. Contractul a fost semnat pe 18 decembrie 2006. Dumitru Samson a mai semnat un contract de 10.000 de euro cu o societate pentru ca materialele publicitare brute să fie prelucrate audiovideo. Practic, S.M. Art Advertising Grup a plătit pentru realizarea videoclipurilor aproximativ 200.000 de euro, iar ANT i-a virat suma de 1.500.000 de euro. Dintr-un foc, profitul depăşea un milion de euro. Mai mulţi angajaţi de la ANT au semnat în fals că au recepţionat aceste videoclipuri, pe 21 decembrie 2006, şi au virat rapid toţi banii din contract.

Fiul fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a mai fost acuzat în dosarul de fraudare a referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*