Ultimele Știri

Fiul lui Hrebenciuc, audiat la DNA Brașov în această dimineață

Andrei Hrebenciuc a fost audiat la DNA Brașov în această dimineață, joi, 23 octombrie, fiind urmărit penal pentru retrocedarea ilegală a unei păduri. Acesta a venit însoțit de tatăl său, Viorel Hrebenciuc, la sediul DNA, după ce miercuri, 22 octombrie, procurorii anticorupție au făcut percheziții la biroul din Bucureşti al lui Andrei Hrebenciuc și la birourile unor avocați care ar fi vizați în acelaşi dosar.

Înainte de intrarea la DNA, Viorel Hrebenciuc a declarat că nu sunt vinovați. În dosar este urmărit și Dumitru Iliescu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și cumpărare de influență.

Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu să obțină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicațiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă exista posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum și instituția care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Român de Informații.

Potrivit procurorilor, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Îîn schimbul intervenţiilor sale, Hrebenciuc i-ar fi promis lui Șova că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*