Ultimele Știri

Fiul lui Dorin Cocoș a fost reținut de procurorii DNA

Fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, Alin, a fost reținut de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție.

Alin Cocoș a fost audia și apoi reținut de către procurorii DNA într-un dosarul Alinei Bica. Adrian Videanu și fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăilescu, au fost și ei reținuți. Se pare că au o implicare importantă în dosarul retrocedărilor ilegale. Mai ales, toți au adus prejudicii importante statului despăgubind proprietarul uni teren, la o valoare supraevaluată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

”Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 de lei. Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor”, potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011.

În acest dosar, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*