Fiul lui Adamescu, arestat la Londra

  • Adelina Mitrache
  • 14 iunie 2016
  • Social

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinţă unde se discuta despre “abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”, au declarat surse judiciare.

alexander adamescu

Potrivit surselor citate, Alexander Adamescu a fost prins, luni, de poliţiştii din Londra, fiind ridicat de la conferinţă unde se discuta despre“abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”.

Acesta va fi prezentat în faţa unui judecător pentru a fi recunoscut, el fiind ridicat şi reţinut în baza unui mandat european de arestare, urmând ulterior să se stabileasă paşii procedurali ce urmează a fi luaţi în cazul lui, dat fiind faptul că Alexander Adamescu are cetăţenie germană, au declarat aceleaşi surse.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat la Londra, luni seara, după ce în luna mai, Tribunalul Bucureşti a a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui, au declarat surse din Poliţie .

Potrivit sursei citate, Bogdan Alexander Adamescu a fost prins la Londra în baza unei informaţii primite de la poliţiştii români.

Tribunalul Bucureşti a emis în luna mai un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În luna martie, procurorii DNA au cerut arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, acesta fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că „în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan”.

Procurorii au anunţat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa acestuia în faţa organelor judiciare, „însă a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală”.

La data la care DNA a înaintat cererea de arestare preventivă a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului Bucureşti, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află.

Decizia instanţei nu este definitivă însă este executorie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *