Ultimele Știri

Fiscul va putea să verifice conturile bancare din străinătate ale contribuabililor rezidenți în România

Ministrul finanțelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat la Berlin, împreună cu omologul său german, ministrul Wolfgang Schäuble, cu alți miniștri ai finanțelor sau reprezentanți ai acestora, Declarația de conformare cu prevederile Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații financiare.

„Acordul multilateral pentru schimbul automat de informații financiare include prevederi exprese privind respectarea secretului fiscal. Se menționează explicit faptul că și în situația în care un stat denunță această înțelegere, este obligat să păstreze secretul fiscal pentru informațiile pe care le-a primit anterior momentului la care a renunțat să mai fie parte a acestui Acord. (…) În ceea ce privește România, Convenția va intra în vigoare la data de 1 noiembrie 2014”, arată Ministerul Finanţelor Publice.

Este un program foarte bun mai ales că va fi folosit în scopul identificării persoanelor fizice sau firmelor care eludează fiscul, prin transferul banilor în conturi din străinătate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*