Firmele din comerț anunță angajări. România ar putea înregistra o creștere a activității în toate sectoarele economice până în octombrie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 august 2016
  • Economie

Șefii companiilor din sectorul de comerț anunță că fac angajări. Directorii firmelor din România se așteaptă la o creștere a activității în toate sectoarele economice în perioada august-octombrie și la o stabilitate a numărului de salariați în cele mai multe domenii, conform datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Datele trasnmise de INS indică o creștere a activității în toate sectoarele pentru perioada iulie-septembrie.

Cea mai mare creștere a activității, în intervalul august-octombrie, este așteptată în comerț, cu un sold conjuctural de +27%, comparativ cu 16% în intervalul anterior.

În servicii, managerii se așteaptă la o creștere importantă a activității, cu un sold conjuctural de +11%, iar în construcții soldul este de +10%. De asemenea, aceștia au așteptări moderate în privința activității din industria de prelucrare, cu un sold conjunctural de +8%, însă există diferențe mari între sectoarele industriale.

„Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendință de creștere semnificativă (sold conjunctural +36%), în timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, tendința va fi de scădere moderată (sold conjunctural ‐10%)”, se arată în raportul INS.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *