Firmele de asigurare avertizează: Tarifele RCA vor începe să crească iar

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Social
rca

Asigurătorii avertizează că plafonarea prețurilor RCA prin Ordonanță de Urgență nu rezolvă decât temporar problema, deoarece după închierea celor șase luni în care tariful va fi înghețat va urma o revenire la prețurile actuale. 

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare transmite că va avea loc o nouă creștere ”necontrolată” a tarifelor RCA.

„Cel mai probabil, după încheierea perioadei de șase luni în care tariful este plafonat, vom asista la o revenire la tarife sustenabile pentru asigurători, situație care va crea din nou percepția unor noi creșteri necontrolate și a unei piețe dezechilibrate”, transmite UNSAR.

Prețurile RCA pentru transportatori au urcat în ultimul an și jumătate cu peste 150%.

„Menționăm doar câteva dintre noile cerințe care vor duce la creșterea costurilor operaționale: obligația de a emite și gestiona contracte RCA pe perioade multiplu de o lună, compensarea directă și alte mecanisme noi care presupun dezvoltări ale sistemelor informatice. De asemenea, va crește dauna medie, ca urmare a extinderii tipurilor de cheltuieli ce se despăgubesc pe asigurarea RCA”, apreciază UNSAR.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *