Ultimele Știri

Firme din străinătate ar putea construi aeroportul Brașov-Ghimbav

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, a declarat că există firme din străinătate interesate de a participa la construcţia viitorului aeroport internaţional Braşov-Ghimbav.

”Am avut întâlniri, nu vă ascund acest lucru, cu mai multe firme din străinătate. Suntem în situaţia în care cerem informaţii privind bonitatea acestora, dar faptul că există interes este o veste bună. Să fiţi singuri că, din momentul în care, din punct de vedere legal, dispunem de terenul pe care se construieşte aeroportul, vom face imediat formele pentru a derula o licitaţie publică internaţională”, a afirmat vicepreşedintele CJ Braşov.

Sunt trei firme care sunt interesate de aeroport, una care are un partener din Ungaria şi Austria, o altă firmă din Turcia şi un consorţiu internaţional, o asociere de firme dintre care două din Turcia şi una din Israel.

Consiliul Judeţean a primit în administrare, în anul 2009, în baza unei Ordonanţe de Guvern, 200 de hectare de teren de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr, pentru construcţia aeroportului. Consiliul Județean avea obligația să contruiască până în 2014 aeroportul. Acest lucru nu s-a întâmplat iar terenul va trece din nou în proprietatea Statului Român.

Consiliul Judeţean a făcut din nou, anul acesta, demersuri pentru un nou proiect de lege privind terenul pentru construcţia aeroportului, cu precizarea ca termenul prevăzut pentru finalizarea investiţiei să fie de 15 ani, iar terenul să treacă în administrarea Consiliului Judeţean pentru această perioadă.

Pista aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, în lungime de 2850 de metri şi lată de 45 de metri, a fost finalizată în toamna anului trecut, cu fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*