Ultimele Știri

Firma Sandy Belle: Viorel Hrebenciuc, Iulian Iancu – afaceri dubioase în domeniul Energiei?

Deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, soseste la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie, in Bucuresti, vineri, 25 iulie 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

Pe strada Săgeții din Capitală, la doi pași de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, au loc dese întâlniri de taină între mai marii clasei politice din țara noastră. 

La nr. 8 pe  strada Săgeții funcționează firma Sandy Belle COM SRL cu obiect de activitate – ”consultanță pentru afaceri și management – administrată de Neculai Laurențiu. Numele domnului nu ne spune nimic(posibil șoferul domnului Hrebenciuc), însă frecvența cu care Viorel Hrebenciuc își face apariția la sediul acestei firme este oarecum suspectă.

Numele de ”Sandy Belle” legat de personajul Viorel Hrebenciuc ne spune că ceva se întâmplă acolo. Pe strada Săgeții nr. 8 și-au făcut apariția personaje precum Valeriu Zgonea, Iulian Iancu sau Gheorghe Flutur. 

Mai nou Victor Ponta la propus pe deputatul PSD, Iulian Iancu, pentru funcția de membru în Comisia de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie (ACER).

Iulian Iancu și Viorel Hrebenciuc sunt cunoscuți ca doi apropiați, primul ocupând funcția de șef al Comisiei de industrii din Camera Deputatilor – pus acolo de Hrebenciuc – și este anchetat în dosarul de coruptie extins al fostului senator PSD Toni Greblă. Iancu a fost ani de zile consilierul din umbră al lui Victor Ponta pe probleme de energie.

ACER controlează și reglementează toată piața de energie europeană. Decide de exemplu cât gaz din Rusia va importa Europa sau cât de dependentă din punct de vedere energetic va fi Europa de Rusia. Iulian Iancu, dacă va ajunge la Agenția Europeană de Energie, va putea face jocuri geopolitice care se calculează în zeci și zeci de miliarde de euro.

Avem o axă Hrebenciuc-Iancu-Ponta

Ce îi leagă pe acești trei oameni în afară de dosarele penale sunt jocurile din domeniul Energiei. Să nu uităm că Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni- Rovinari, dosar care are strict legătură cu domeniul Energiei. Hrebenciuc s-a retras din viața publică în urma apariției dosarului retrocedărilor ilegale de pădure, dar afacerile merg mai departe. 

Este clar însă ca niște forte oculte îl împing de la spate pe deputatul PSD spre diverse funcții importante în domeniul energiei. Iancu apare în diverse organizații și structuri oficiale, care au legatură cu energia. În 2009, omul de afaceri Ioan Niculae, cunoscut pentru apropierea față de compania rusească Gazprom, a dat 1 milion de euro ca și finantare electorală pentru campania electorală a lui Mircea Geoană. 

Deputatul Georgian Pop, a explicat cel ma bine competențele profesionale al lui Iancu. Într-o discuție la Ambasada SUA, Georgian Pop le-a spus americanilor despre Iancu să ” îl observe cu atenție pe acest individ – care e controlat de Gazprom și va susține South Stream și propunerile Rusiei pentru instalații de depozitare a gazului în Mediaș, Moldova și București”.

Iancu este cercetat alături de deputatul Lucian Sova pentru trafic de influență pe lângă fostul director al companiei de stat Transelectrica, Horia Hăhăianu. Iancu este acuzat că l-a determinat pe Hăhăianu să sprijine finanțarea unor activități cu scop electoral făcute de Iulian Iancu și PSD în județul Bacău. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*