Ultimele Știri

Firma administrată de cumnatul lui Victor Ponta abonată la contracte cu instituții publice

iualian hertanu arestat

24 de milioane de euro a primit firma de construcții condusă de cumnatul premierului din contractele cu statul. În perioada 2007/2012 firma a avut contracte cu mai multe instituții publice.

În perioada atribuirii acestor contracte, Iulian Cristian Herţanu a deţinut 60% din acţiunile firmei SC Grossmann Engineering Group SRL şi funcţia de administrator. În luna mai a anului trecut acesta s-a retras din firmă.

Unul dintre cele mai mari contracte a fost cel semnat în 2012 cu SC Hidro Prahova SA , prin care cumnatul premierului a primit 11 milioane de euro. Firma lui Iulian Herțanu trebuia să realizeze canalizarea orașului Comarnic. Din cele 11 milioane de euro obţinute de cele două firme de la Hidro Prahova, 80% sunt din fonduri europene.

Însă reprezentanţii celor două firme ar fi redirecţionat banii destinaţi canalizări către alte afaceri. Din păcate cei care au avut de suferit au fost localnicii din Comarnic deoarece au rămas fără canalizare.

Mi s-a distrus toată localitatea. Din start s-a plecat cu stângul. Eu, fiind şi inginer constructor şi având experienţă de şantier, când am văzut că se montează ţeavă de 250 pe stradă, le-am spus că este subdimensionată şi că nu va funcţiona”, a declarat primarul orașului Comarnic, Dorian Botoacă.

În acest dosar, cumnatul premierului Victor Ponta este acuzat că, împreună cu alţi oameni de afaceri, a constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea câştigării frauduloase a contractului de lucrări pentru canalizarea oraşului Comarnic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*